Potrivit firmei britanice de cercetare Baskerville, clientul cu numarul „un miliard” a fost inregistrat in trimestrul al doilea al anului curent. Principalul factor care a contribuit la atingerea acestei cifre o constituie evolutia sectorului de profil pe piata chineza, care a consemnat o rata de crestere de 40% la sfarsitul primelor sase luni ale anului, pana la 176,17 milioane de utilizatori.
Analistii au apreciat ca Asia reprezinta un potential semnificativ de dezvoltare, in contextul in care rata de penetrare a sectorului de telefonie mobila este de numai 15%, comparativ cu cea de 75% inregistrata in Europa de Vest.
Performantele de pe piata chineza, cumulate cu cresterile solide din Japonia si Thailanda, plaseaza continentul asiatic pe primul loc in ierarhia pietelor de telefonie mobila. Operatorii de profil furnizeaza servicii in regiune unui numar total de 379,94 de milioane de utilizatori.
Piata vest-europeana a pierdut pozitia de lider pe care o detinea in urma cu doi ani, totalizand, in prezent, 290,35 de milioane de utilizatori de telefonie mobila.
Pe locul al treilea se plaseaza America de Nord cu 144,71 milioane de utilizatori, fiind urmata de America Latina (91,7 milioane), Europa de Est si Orientul Mijlociu (40,45 milioane) si de statele din Africa (27,63 milioane).