Federația Română de Fotbal (FRF) a anunțat sâmbătă seară că internaționalul Dorin Rotariu a fost testat pozitiv la COVID-19 și a părăsit cantonamentul echipei naționale, care va juca duminică seara, pe Arena Națională, cu reprezentativa Liechtensteinului.

„Deși cu rezultate negative la toate testările efectuate în cantonamentul tricolorilor, cu ocazia acestei acțiuni a naționalei, jucătorul Dorin Rotariu a fost depistat pozitiv la testarea COVID PCR solicitată de UEFA pentru desfășurarea partidei de mâine, cu Liechtenstein.” a informat FRF.

Dorin Rotariu nu era vaccinat împotriva COVID-19.

„Toți ceilalți jucătorii și membrii staff-ului au primit rezultate negative în urma testării efectuate în această dimineață. Fără simptomatologie, Dorin Rotariu a părăsit cantonamentul echipei naționale”, se arată pe frf.ro.

De altfel, Rotariu este singurul jucător al României care nu a participat la antrenamentul de la Mogoșoaia din această seară, început la ora 20:00.

Vestea nu îi va pica bine selecționerului Mirel Rădoi, care se gândea să înceapă cu fotbalistul lui Ludogoreț încă din primul minut al meciului cu Liechtenstein.

Probleme la echipa națională a României

Tot sâmbătă seara, Federația Română de Fotbal a anunţat că și Denis Drăguş a părăsit cantonamentul naţionalei României, după ce s-a accidentat.

Potrivit FRF, la antrenamentul oficial dinaintea partidei cu Islanda, Drăguş a resimţit dureri şi a trebuit să părăsească şedinţa de pregătire. Acesta a fost şi motivul pentru care el nu a făcut parte din lotul de 23 al României pentru meciul cu Islanda.

Sâmbătă dimineaţă, Denis Drăguş a efectuat investigaţii complexe, coordonate de staff-ul medical al naţionalei. Concluziile acestora indică faptul că problema musculară a lui Drăguş îl face indisponibil pentru partidele de duminică, cu Liechtenstein, şi de miercuri, cu Macedonia de Nord. În aceste condiţii, Drăguş a părăsit cantonamentul tricolorilor.

Ce meciuri va avea România în următoarea perioadă?

Programul României în următoarea perioadă

5 septembrie: România – Liechtenstein, ora 21:45 – Arena Naţională (București)

8 septembrie: Macedonia de Nord – România, ora 21:45 – Tose Proeski Arena (Skopje).

Sursa foto: Facebook