Federația Română de Fotbal și Comisia Centrală a Arbitrilor s-au sesizat după reacțiile vehemente ale patronului FCSB, Gigi Becali, la adresa arbitrilor și a oficialilor din Federație. Prin urmare, FRF și CCA au depus plângeri împotriva sa, cele patru dosare ajungând în ședința Comisiei de Disciplină și Etică din cadrul Federației pe 5 mai. În cadrul ședinței s-a acordat termen pentru o decizie în aceste dosare data de 12 mai.

Acuzații aduse de patronul FCSB arbitrilor Istvan Kovacs și Cătălin Popa

Printre declarațiile pentru care Gigi Becali s-a ales cu plângeri se numără acuzațiile aduse arbitrilor Istvan Kovacs și Cătălin Popa. Patronul FCSB i-a acuzat pe cei doi de greșeli voite, „teleghidate” împotriva echipei pe care o conduce, și i-a numit „hoți”.

„Recunosc că fac păcate acum, dar nu poți așa! Se greșește, greșesc oamenii, n-am nimic cu oamenii care greșesc, dar asta nu e greșeală! (…) CFR nu poate să fie furată! E greu ca hoțul să fie furat, nu vreau să spun mai mult. Noi trebuia să avem șase puncte în plus față de CFR acum! Kovacs nu este arbitru de 2 lei să greșească, nu e prost, este experimentat. Fac păcate, dar n-am ce să fac! Popa a inventat 11 metri și după nu a văzut 11 metri la Miron. Nu mai pot, bă, să tac! Ce vină are Vassaras că e Kovacs hoț? Are și el o vină, că nu-l dă afară din arbitraj.

(…) Kovacs a furat și după a fost delegat imediat. Sunt atât de supărat de Kovacs și Popa, încât nu mă mai interesează nimic”, declara în luna februarie Gigi Becali la Digi Sport.

Gigi Becali a luat la țintă și conducerea FRF

Patronul FCSB nu s-a oprit la arbitrii însă, lansând acuzații și la adresa conducătorilor Federației Române de Fotbal pentru organizarea Super Cupei României. După meciul în care CFR a câștigat trofeul, Gigi Becali a acuzat FRF că a tratat cluburile ca pe „sclavi”.

„Trofeu e când există înțelegere între oameni, când te întreabă și pe tine, nu când faci ceva pentru că așa ți se spune! Dar dacă ei sunt stăpâni și noi sclavi…

Când unii organizează și nu îți dau niciun ban ție, iau ei banii și îți spun ‘Vino, mă, să joci aici!’. Nici măcar bun simț… Puteau să întrebe ‘Bă, jucăm la Ploiești. Vă convine?’. Ei au zis ‘Uite, noi, ca niște stăpâni, am stabilit să jucați aici. Veniți voi ca niște sclavi’. Așa că am zis și eu să fac cinci schimbări la pauză.

Dacă tot suntem sclavi, ne distrăm și noi cu ce putem să facem, dacă tot avem stăpâni. Băi stăpânilor, e adevărat că suntem niște sclavi, că așa e în România. Îi pui pe funcție și după sunt stăpâni! Atunci, eu ce să fac? Eu, sclavul… Până și ăia de munceau în cariera de piatră primeau mâncare, niște bani. Aici e ‘Sclavule, nu primești niciun ban! Sclavule, plătești și transportul. Tu joci, sclavule!’. Ce-i asta, mă? Ce să fac? Să-l iau în serios pe stăpân?”, declara Becali pentru GSP după meciul din Supercupa.

Sursa foto: INQUAM Photos, Adriana Neagoe