Incendiul se manifestă la nivelul acoperișului a trei case, potrivit informațiilor transmise de ISU București-Ilfov. Pompierii au evacuat două persoane, iar echipajele medicale acordă ajutor unei persoane cu arsuri la picior și uneia care a suferit o intoxicație cu fum.

Au fost alertate 12 autospeciale de stingere cu apă și spumă

Pompierii lucrează pentru localizarea incendiului. De asemenea, aceștia subliniază că accesul autospecialelor se face cu dificultate.

Au fost alertate 12 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, descarcerare, dar și 3 ambulante SMURD, potrivit informațiilor transmise de autorități.

A avut loc un alt incendiu în București

Marţi seară, o explozie puternică, urmată de un incendiu, a avut loc la un transformator aflat în curtea Centrului de Recuperare pentru Copii Dr. Nicolae Robănescu din Capitală. Incendiul s-a extins şi la două maşini, totul manifestându-se cu flacără violentă şi cu fum, indică primele informaţii de la faţa locului.

Circulaţia a fost oprită în zonă. În jur de 12 ambulanțe și 16 echipaje de pompieri au sosit imediat la faţa locului. În urma incidentului, spitalul Robănescu nu mai are electricitate şi de aceea a fost nevoie de evacuarea unităţii medicale.

Centrul de Recuperare pentru Copii Dr. Nicolae Robănescu este situat lângă Spitalul Marie Curie din Sectorul 4 al Capitalei, astfel că cei 110 copii care erau internaţi acolo au fost evacuaţi de urgenţă, în doar cinci minute. Ei au fost transferaţi la Marie Curie.

Explozia a avut loc în curtea spitalului Dr. Nicolae Robănescu, „care este un spital lipit sau în vecinătatea Budimex sau Marie Curie”, a confirmat, marţi seară, Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

„Au fost evacuați copiii de la Spitalul Robănescu preventiv. Au început ei autoevacuarea, pompierii i-au dus deja pe toți – 110 copii plus personal – la Marie Curie ca să fie în siguranță. Va fi lichidat incendiul și, dacă totul este ok, se vor întoarce în siguranță la Robănescu”, a mai precizat Raed Arafat.

„Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la un post trafo (transformator) cu propagare la două autoturisme în strada D. Minca (în curtea Spitalului Robănescu). Incendiul se manifestă cu flacără violentă şi degajari de fum, în acest moment acţionăm pentru localizarea acestuia şi limitarea propagării la spital”, a transmis ISU Bucureşti-Ilfov.