Codrin Ştefănescu, fostul secretar general al PSD, a declarat pentru Antena 3 că a fost citat de către procurorii DIICOT pentru a se prezenta, vineri, la audieri.

Cel mai probabil, totul are legătură cu acţiunea din această dimineaţă a DIICOT şi DGA, care au descins la majoritatea serviciilor deconcentrate din județul Caraș-Severin, dar și la Ministerul Afacerilor Interne, IGPR, Ministerul Pădurilor sau Societatea Națională de Radiodifuziune.

De la ce a pornit această anchetă

Procurorii cercetează modul în care filiala PSD Caraş-Severin a fost preluată, în 2018, de către deputatul Luminiţa Jivan, iar apoi s-au făcut presiuni pentru ca şefii serviciilor deconcentrate din judeţ să fie înlăturaţi din funcţii, precum şi pentru impunerea unor persoane anume la  Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara. Pentru a-i scoate din funcții pe cei vizați de schimbări, s-au folosit atât presiuni directe și amenințări, dar și „clasica” metodă a trimiterii de controale în urma cărora să se găsească neregului are să justifice înlocuirea, scrie pressalert.ro.

Ancheta ar viza acum mai multe nume de la vârful PSD: Codrin Ştefănescu, fostul secretar general al partidului în perioada Dragnea, deputatul Luminița Jivan, președintele PSD Caraș-Severin, Ioan Chisăliță, senator de Caraș-Severin, fostul prefect Matei Lupu, Georgică Severin, președintele director general al Societății Române de Radiodifuziune, Marius Cornici, fostul șef al ISJ Caraș-Severin, dar și mai mulți primari din județ.