Cristian Poteraș, fostul primar al Sectorului 6 din Capitală, va ieși din închisoare mai repede cu 3 ani. Magistrații au decis punerea acestuia în libertate și respingerea contestației făcută de către procurori iar decizia este una definitivă.

De ce a fost închis Cristian Poteraș

În 2015, Poteraș a fost condamnat la 8 ani de închisoare, în dosarul de abuz în serviciu privind eliberarea unor titluri de proprietare pentru terenuri intravilane, în urma unei decizii definitive a Curții de Apel București, după ce Judecătoria Sectorului 6 l-a achitat.

În plus, Curtea de Apel a decis atunci și desființarea unor titluri de proprietate pentru terenuri intravilane, emise de fostul edil.

DNA a pus sechestru pe casa din SUA

Potrivit unor surse judiciare, pe 18 decembrie 2018, procurorii DNA au pus sechestru asigurator, pana la concurenta sumei de 250.000 de euro si 857.800 de dolari, asupra unor bunuri care ar apartine lui Cristian Poteras, prin intermediul unui intermediar.

Este vorba de un teren cu suprafata de 8.066,11 mp in Sectorul 6 si o casa de locuit compusa din trei dormitoare si anexe situata in statul Michigan (SUA).

„Casa din SUA a fost achizitionata in martie 2011 de un var al fostei sale sotii, Lucian Viorel Grecu, si are aproximativ 230 de metri patrati”, au explicat atunci sursele judiciare.

În 2019 dosarul său a fost retrimis la DNA

Magistrații Tribunalului București au decis retrimiterea la DNA a dosarului în care fostul primar al Sectorului 6, Cristian Poteraș, a fost trimis în judecată pentru luare de mită.

„În baza art.346 alin.3 lit.a Cpp dispune restituirea cauzei Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, Secţia de Combatere a infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupție. Cu drept de contestație în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunțată în camera de consiliu, azi, 10.05.2019”, se arată în încheierea Tribunalului București care poate fi contestată la Curtea de Apel București de către procurorii DNA.

Decizia Tribunalului București a fost dată după ce procurorul șef al Secției a II-a din DNA, Marius Bulancea, care s-a ocupat acest dosar, nu a putut nu a putut dovedi judecătorului de Cameră Preliminară când s-au comis faptele invocate în rechizitoriu.

Înainte de decizia finală, pe 20 martie, în aceeași speță, Tribunalul a admis „excepţia neregularității actului de sesizare a instanţei, invocată de apărarea inculpaților Constantin Iulian şi SC TETTAS SRL dar şi de judecătorul de cameră preliminară, din oficiu. În baza art.345 ain.1 şi 2 cpp rap. la art.286 alin.2 Cpp constată neregularitatea rechizitoriului nr.907/P/2016 din data de 20.12.2018 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Națională Anticorupție, Secția de combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupţie”.