S-a aflat adevărul despre scandalul declanșat în jurul unui episod eptrecut în urmă cu 20 de ani. Este vorba de reținerea lui Florin Cîțu în SUA. Un greu din PNL a spus exact de când se știa în PNL despre această informație. Cel mai important detaliu este legat de Ludovic Orban, care a susținut nonșalant că nu a avut habar până ieri despre evenimentul cu pricina.

Un deputat PNL a susținut însă contrariul. Este vorba de Dan Vîlceanu, proaspăt ales președinte al filialei liberale din Gorj. Acesta a susținut că atât el cât și alți colegi liberali știau despre evenimentul de acum 20 de ani și mai știau că va apărea informația în presă.

„Eu știu că (informația n.r.) este plecată dintre colegi și știam despre lucrul acesta de acum vreo două luni, pentru că cel cae s-a ocupat cu lucrul acesta a spus altor colegi. Știam că o să apară, nu era nicun fel de secret. E un episod despre care mai mulți colegi știau”, a dezvăluit Vîlceanu pentru știripesurse.ro.

Orban știa despre episodul cu reținerea lui Cîțu

Deși Orban a declarat că nu a avut cunoștință despre informația vizându-l pe Orban, colegul său de partid a susținut exact contrariul.

„Știa. Cel puțin acum două luni știa”, a comentat deputatul PNL, Dan Vîlceanu.

Acesta din urmă nu crede că episodul cu reținerea lui Florin Cîțu în SUA din urmă cu 20 de ani îi va afecta acestuia imagina nici ca premier și nici ca posibil viitor președinte al partidului.

„Întotdeauna când apar astfel de mizerii într-o campanie oamenii știu că sunt date țină, sunt lucruri urâte și nu agreează nimeni genul acesta de practici. E un soi de politică veche pe care se pare o moștenesc unii”, a declarat Vîlceanu.