Un gigant face concedieri pe bandă rulantă! 10 mii de angajați își vor pierde locul de muncă

Producătorul de echipamente pentru telecomunicaţii Nokia vrea ca în următorii doi ani să concedieze între 5.000 şi 10.000 dintre cei 90.000 de angajaţi, pentru a reduce costurile şi a investi mai mult în capacităţi de cercetare, informează Reuters.

Grupul finlandez, unul dintre primii trei mari producători mondiali de echipamente de telefonie mobilă, alături de Huawei şi Ericsson, a anunţat într-un comunicat că se aşteaptă la costuri de restructurare de aproximativ 600 – 700 de milioane de euro până în 2023.

Se dorește majorarea investițiilor în cercetare-dezvoltare

Economiile realizate în urma reducerii de personal vor sprijini majorarea investiţiilor în cercetare-dezvoltare (R&D), a precizat Nokia.

“Deciziile care-i afectează pe angajaţii noştri nu sunt niciodată luate cu uşurinţă”, a afirmat directorul general Pekka Lundmark.

Compania finlandeză se confruntă cu concurenţa acerbă din partea Ericsson (Suedia) şi Huawei (China) în cursa pentru livrarea echipamentelor de telecomunicaţii pentru dezvoltarea reţelelor de telefonie 5G din întreaga lume.

Și Volkswagen extinde numărul angajaţilor ce vor fi concediaţi

Volkswagen AG va renunţa la 5.000 de angajaţi de la fabricile sale din Germania până la finalul lui 2023, ca parte a programului de reducere a costurilor, pentru finanţarea tranziţiei la vehiculele electrice, a anunţat duminică grupul german, transmit AFP şi Reuters.

Al doilea producător auto global se aşteaptă ca până la 900 de angajaţi să opteze pentru schema de pensionare anticipată, în timp ce aproximativ 2.000 – 4.000 de angajaţi vor părăsi compania în urma opririi graduale a activităţilor lor.

Surse din companie au declarat pentru Reuters că va fi redus numărul locurilor de muncă la şase fabrici din Germania ale principalului brand, VW, care are în prezent aproximativ 120.000 de angajaţi. În 2019, VW anunţase concedierea a 7.000 de angajaţi.

Publicaţia Handelsblatt, care anunţase anterior planul, a informat că grupul german va tăia până la 5.000 de locuri de muncă.