Anunțul a fost făcut de surse din Consiliul Angajaţilor grupului german, informează Dpa, citată de agerpers.

Decizia celui mai mare producător auto global ţine seama de angajaţii a căror activitate se desfăşoară „umăr la umăr”, pe liniile de asamblare, ceea ce este în contradicţie cu reglementările Guvernului german privind distanţarea socială, susţin sursele.

„Pandemia de coronavirus ne va supune unor dificultăţi financiare şi operaţionale necunoscute”, a avertizat Herbert Diess, directorul general al grupului auto german, la prezentarea rezultatelor Volkswagen din 2019.

Conferință online

Conferinţa de presă s-a desfăşurat online, compania cu sediul la Wolfsburg pentru a evita eveniment extins din cauza riscului răspândirii epidemiei.

Decizia provoacă dificultăţi semnificative pentru VW, ca urmare a impactului asupra lanţului global de aprovizionare şi cererii de maşini pe pieţele sale auto cheie.

În 2019, profitul operaţional al grupului Volkswagen a crescut cu 22%, la 16,9 miliarde de euro (18,5 miliarde de dolari), în urma majorării vânzărilor de SUV-uri şi a costurilor mai scăzute în scandalul manipulării emisiilor (Dieselgate).

Grupul german sfidează astfel o piaţă auto care se confruntă cu probleme pe plan global şi care a determinat alţi producători auto importanţi, cum ar fi Renault şi Nissan, să raporteze pierderi.