Această decizie a fostl uată în contextul în care este de aşteptat ca economia franceză să se contracte cu 1% în acest an din cauza epidemiei cauzate de coronavirus, a anunţat marţi ministrul de finanţe francez Bruno Le Maire, transmite Reuters, citată de agerpres.

„Nu dorim falimente”, a declarat Le Maire pentru postul de radio RTL.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a afirmat luni că guvernul său va garanta credite în valoare de 300 de miliarde de euro pentru a ajuta companiile să depăşească actuala criză provocată de epidemia de coronavirus.

S-au închis frontierele

Acesta a adăugat că Uniunea Europeană îşi va închide „de marţi la prânz” frontierele cu exteriorul timp de 30 de zile, iar deplasările neesenţiale vor fi interzise pe teritoriul Franţei pentru a se limita propagarea pandemiei de coronavirus.

De marţi la amiază, „pentru cel puţin 15 zile, deplasările noastre vor fi foarte puternic limitate”, a declarat Macron.

„Adunările în aer liber, reuniunile familiale sau amicale nu vor mai fi permise. Întâlnirile cu prietenii în parc sau pe stradă nu vor mai fi posibile”, a explicat el.

În plus, președintele Franței a anunţat amânarea celui de-al doilea tur al alegerilor municipale, prevăzut iniţial pentru 22 martie, fără a furniza o dată. Primul tur care s-a desfăşurat duminică a fost marcat de un absenteism masiv.

În acelaşi timp, Macron a declarat că toate reformele în curs de desfăşurare, inclusiv controversata reformă a sistemului de pensii, vor fi suspendate.