După ce compania a raportat un recul de 84,4% venituri per cameră disponibilă (RevPAR, un indicator utilizat pentru a măsura performanţa financiară în industria ospitalităţii), acţiunile Marriott au scăzut cu 3,8% în predeschiderea şedinţei de tranzacţionare de luni, potrivit agerpres.ro

Anul acesta titlurile au înregistrat un declin de 40,3% la Bursa de la NY

Trebuie menționat că Marriott a informat că se aşteaptă la o creştere graduală a ratei de ocupare pe plan global, deşi ar putea dura câţiva ani până când cererea va ajunge la nivelul de dinaintea pandemiei. Şi lanţul hotelier Hilton a făcut previziuni asemănătoare săptămâna trecută

„Deşi afacerea noastră continuă să fie afectată sever de pandemie, vedem semne încurajatoare ale revenirii cererii”, a afirmat directorul general al Marriott, Arne Sorenson.

De asemenea, pierderile atribuibile acţionarilor s-au situat la 234 milioane de dolari, sau 0,72 dolari pe acţiune, în trimestrul doi din 2020, faţă de un profit net de 232 milioane de dolari, sau 0,69 dolari per titlu, în urmă cu un an.

Ultima dată când Marriott pierderi trimestriale a fost în trimestrul trei din 2011, când rezervările au scăzut în urma atentatelor din 11 septembrie.

Veniturile totale au scăzut cu 72,4% în perioada aprilie – iunie 2020, la 1,46 miliarde de dolari. Trebuie menționat că Marriott International este prezent şi în România.