Un general american atrage atenția asupra Chinei. Țara reprezintă o amenințare pentru Africa

Potrivit generalului american, China dorește acces la porturile din Mauritania și Namibia pentru a aduce submarine și nave militare.

China caută locuri pentru reînarmarea şi repararea navelor. Aceste lucruri devin utile din punct de vedere militar în cazul unui conflict. China s-a stabilit deja în Djibouti. Acum se orientează spre coastele Atlanticului şi vor să creeze astfel de baze acolo”, atrage atenţia generalul Townsend, citat de The Associated Press.

China a adus vehicule de luptă

Generalul Townsend mai spune că armata chineză dorește să ia prin surprindere SUA în anumite țări din Africa și că are armament și muniție. În plus, acesta spune că armata chineză a adus vehicule de luptă și că se poate să transfere și elicoptere.

„Chinezii vor să ia prin surprindere Statele Unite în anumite ţări din Africa. Proiecte în porturi, eforturi economice, investiţii în infrastructură, acorduri şi contracte pentru acces mai mare în viitor… Au armament şi muniţie. Au adus vehicule de luptă. Cred că vor transfera şi elicoptere de atac”, a precizat şeful Comandamentului SUA în Africa, declarându-se „îngrijorat” de astfel de activităţi.

Comentariile generalului Stephen J. Townsend intervin în contextul în care experţi militari avertizează pentru Sun Online că Africa ar putea deveni teatrul unui război terestru între Statele Unite şi China.

Sursă foto: Dreamstime