“Am trăit experienţa comunistă şi până astăzi am avut şansa accesului la CIFRELE REALE ALE COLECTĂRII şI CHELTUIELILOR BUGETARE. Tuturor celor mânaţi de spirit patriotard le reamintesc următoarele: impozitul pe profit deţine o pondere de max. 5% din totalul veniturilor bugetare.

Firmele cu capital străin, băncile, sau societăţile din energie şi telecomunicaţii sunt de departe CEI MAI MARI contribuabili ai bugetului statului român pentru că ei plătesc anual miliarde de euro din toate celelalte taxe: TVA, accize, impozit pe venit, contribuţii sociale şi de sănătate, taxe de licenţe, taxe locale, etc….

Fiind pe o piaţă nouă, investesc şi cheltuiesc continuu pentru a-şi dezvolta piaţa şi pentru că doresc să obţină profit în viitor; cheltuielile pentru investiţii sunt deductibile la calculul impozitului pe profit, aşadar în foarte multe cazuri, nu au cum sa aibă profit!”, scrie Gelu Diaconu.

Fostul sef al ANAF spune că adevăratul motiv al adoptării tuturor acestor măsuri este că Guvernul are nevoie de bani la buget. “Nu vă lăsaţi păcăliţi de propaganda unor indivizi certaţi cu morala şi cu istoria zilelor noastre. Globalizarea, într-o eră a comunicării nelimitate, este un proces cvasi-inevitabil. Toţi dictatorii au vorbit în numele poporului. Ca şi Livache!… Dar în răspăr cu sensul istoriei şi al evoluţiei naturii umane. Cu toţii au pierdut!”.

Mai mult, Diaconu continuă atacul la adresa lui Vâlcov şi Teodorovici. “Mă uit siderat la reacţia decerebraţilor care aprobă admirativ măsurile fiscale din ordonanţa triadei mincinoşilor Dragnea- Vâlcov-Teodorovici. Vai ce barbăţi de stat sunt aceştia, vitejii nemaivăzuţi care le vin de hac multinaţionalelor… aceste unelte ale străinilor care nu fac altceva decât să sugă din sângele poporului! În fapt, le tremură chiloţii În vine pentru că nu mai au bani la buget… Credeţi că în locul lor, teldrumiştii lui Dragnea şi Vâlcov vor da mai mulţi bani la buget?… Vă înşelaţi amarnic! Aşadar, încercaţi să nu cădeţi pradă intoxicării slugilor lui Dragnea, isteţul Vâlcov şi fraierul sublim Orlando!”, mai scrie Diaconu.