Manda a precizat, după audierea lui Sorin Blejnar în comisie, că acesta a fost întrebat în legătură cu existenţa protocoalelor de colaborare între ANAF şi SRI.

„Au fost întrebări din partea colegilor: dacă au existat, pe vremea când domnia sa a fost şef la ANAF, protocoale între SRI şi ANAF şi a spus că nu. A spus că au fost din partea Serviciului solicitări în acest sens că ar fi bine să existe protocoale şi că, în opinia domniei sale, SRI la vremea respectivă intenţiona să aibă acces direct la baza de date a ANAF şi că nu a fost de acord cu acest lucru şi că nu s-a întâmplat acest lucru”, a afirmat Manda.

Membrii comisiei urmează să verifice existenţa unor astfel de protocoale, a adăugat Manda.

„Rămâne să vedem dacă a existat protocol între ANAF şi SRI, când a fost semnat, pe ce perioadă şi care este baza legală, cine a respectat şi cine nu a respectat legea, dar aici sunt chestiuni de detalii”, a mai spus Manda.

Claudiu Manda s-a referit şi la întrebarea adresată lui Blejnar de către un membru al comisiei legat de eventuale intervenţii ale lui Liviu Dragnea.

„Ultimul lucru pe care doresc să îl relatez este celebra obsesie a unui coleg de-al nostru de comisie: dacă dl Dragnea a făcut vreo intervenţie către ANAF, dacă s-a ocupat dl Dragnea. A spus (Blejnar, n.r.) că a existat în legătură cu dl Dragnea un astfel de subiect, dar nu că ar fi făcut vreo intervenţie, ci dimpotrivă alţii ar fi făcut intervenţii ca împotriva d-lui Dragnea sau a unor firme să se facă nişte controale şi a spus că nu a dat curs unor astfel de intervenţii”, a precizat Manda. AGERPRES


Te-ar putea interesa și: