Ineficiența autorităților de la București de a combate pandemia de coronavirus ar putea avea grave efecte inclusiv pe termen lung pentru români, acuză fostul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici.

Sunt deja peste 20 de țări care ne-au impus restricții de acces sau de călătorie pe teritoriul lor, arată Teodorovici, iar Guvernul de la București nu a dat semne până acum că a întreprins vreun demers pentru putea a-i proteja pe muncitorii români plecați la muncă în alte țări europene.

”Au închis nu doar economia”

Mai mult decât atât, fostul ministru acuză faptul că Guvernul Orban servește interese potrivnice românilor și României.

”Sechestrați în România, respinși în Europa‼️

Saltimbancii incapabili de a gestiona criza medicală au reușit nu doar să închidă economia, ci și ușile deschise de alte state europene pentru cetățenii români. Sunt deja peste 20 de țări care ne-au impus restricții de acces sau de călătorie pe teritoriul lor!

Și nu doar atât. Dacă, pe termen scurt, ajungem să nu mai putem ieși din țară, și mai grav, să rămânem închiși în județul, localitatea, cartierul sau în propria casă, oare cum va fi România afectată, pe termen lung, din cauza incompetenței celor aflați la guvernare?”, a scris Teodorovici vineri seară pe Facebook.

”Ce soluții ați găsit?”

”Mai ales că lipsa de reacție nu se manifestă doar în incapacitatea de a răspunde acestor măsuri impuse inclusiv de statele vecine, ci și în ceea ce privește respectarea legislației europene care i-ar putea proteja pe muncitorii plecați la muncă în alte țări europene!

Îi întreb pe actualii guvernanți:
Ce măsuri ați luat?
Cu care dintre statele care au impus aceste restricții ați discutat?
Ce măsuri ați propus, ce soluții ați găsit?

Sau vă mulțumiți să serviți interese potrivnice românilor și României, chiar cu riscul de a ne transforma pe toți într-o batjocură europeană asumată de guvernul rușinii drept „ciumații Europei”?”, și-a încheiat fostul ministru șirul acuzelor.