Un fost judecător moldovean spune cum a fost răpit. I-a fost întinsă o cursă

Înainte de a fi trimis în arest la domiciliu pentru o perioadă de două luni, fostul judecător Nicolai Ceaus le-a oferit procurorilor mai multe detalii cu privire la răpirea sa din primăvară.

Acesta a declarat că înainte să fie răpit, a fost servit cu gump de mestecat care conținea substanțe chimice. Ulterior, acesta a devenit inconștient de acțiunile sale. Potrivit realitatea.md, fostul magistrat spune că i-a fost întinsă o cursă. Presa din Ucraina nu menționează cine ar putea fi persoana care l-a servit cu gumă pe fostul judecător.

Ce s-a întâmplat în primăvară

La începutul lunii aprilie 2021, Nicolai Ceaus a fost răpit de pe o stradă din Chișinău, de persoane necunoscute. Presa din străinătate notează că ar fi implicate serviciile secrete ucrainiene, dar și angajați ai Ambasadei Ucrainei la Chișinău. Cei din urmă ar fi asigurat transportarea fostului judecător din Republica Moldova în Ucraina. Structurile diplomatice au infirmat aceste informații.

Din aprilie și până la sfârșitul lunii iulie, Ceaus a apărut de câteva ori în vizorul presei. Acesta preciza că nu a fost răpit, ci de fapt, era ținut cu forța în Moldova.

Pe 30 iulie, Ceaus și-a făcut apariția într-un sat din regiunea Vinița, Ucraina, fiind îmbrăcat doar în lenjerie intimă. Ceaus le-a spus polițiștilor că a fost răpit de către persoane necunoscute. În următoarele zile, acesta a fost transportat la Kiev.