Cerchez a fost selectat pentru acest post în cadrul proiectului de recrutare a managerilor Hidroelectrica derulat de Euro-Insol şi Hidroelectrica anul trecut cu firma Pedersen&Partners, unde s-a clasat pe primul loc.

Din octombrie 2009 şi până la angajarea la Hidroelectrica a fost director de Achiziţii la Ţiriac Holdings, anterior acestei numiri ocupând şi alte poziţii de conducere în dievrse companii, în ţară şi în străinătate.

„Evoluţia preţului energiei în piaţă pune presiune pe toţi producătorii să-şi optimizeze costurile. O companie care are achiziţii anuale de peste 100 milioane de euro, evident că are nevoie de o nouă abordare şi viziune care să ţină cont de acest deziderat. Până la momentul primei insolvenţe, 20 iunie 2012, produsele sau serviciile mai mult sau deloc necesare Hidroelectrica, se achiziţionau la valori între trei până la 18 ori preţul pieţei. Evident, aceste practici au încetat. Dar încă e loc de reduceri de cel puţin 10 milioane de euro anual prin derularea unor proceduri, negocieri şi achiziţii care să urmărească obţinerea celui mai bun preţ pentru companie”, a spus Remus Borza, Administratorul Judiciar al Hidroelectrica.