Coletul macabru pentru președintele Franței

Coletul macabru care conţinea un deget a ajuns, luni, la Palatul Elysee din Paris.

”Degetul a fost pus iniţial într-un frigider care este folosit de poliţie pentru mâncare sau gustări”, a declarat o sursă de la reşedinţa prezidenţială oficială.

Ulterior, degetul a fost identificat ca aparţinând unei ”fiinţe umane vii”, care a fost contactată şi ”a beneficiat de asistenţă medicală completă”, a precizat sursa.

Degetul nu a fost însoţit de niciun bilet sau de vreo altă formă de corespondenţă, ceea ce i-a lăsat pe anchetatori nedumeriţi: ”Nu putem să înţelegem motivul pentru care acest deget a fost trimis preşedintelui Emmanuel Macron”.

Aceştia au precizat că omul căruia îi aparţine degetul nu va fi identificat, din mai multe motive, inclusiv confidenţialitatea medicală.

Printre obiectele sinistre trimise şefilor de stat francezi de-a lungul anilor se numără şi gloanţele, dar aceasta este prima dată când a fost primită o parte a corpului, relatează Daily Mail.

Până acum, protestele din Franța au cauzat pagube materiale în valoare de 280 milioane euro

Până acum, asiguratorii francezi au primit 5.900 de solicitări de despăgubiri în valoare de aproximativ 280 de milioane de euro, din cauza pagubelor materiale provocate de furia oamenilor, după ce poliţia franceză a împuşcat un adolescent de origine algeriană în vârstă de doar 17.

„Comparativ, cu prilejul precedentelor revolte majore, care au avut loc la finele lui 2005, asiguratorii francezi au primit aproximativ 10.000 de solicitări de despăgubiri în valoare de aproximativ 205 milioane de euro”, a declarat, marţi, Florence Lustman, preşedintele organizaţiei profesionale France Assureurs, în cadrul unui forum financiar organizat la Paris, relatează agenția de presă Bloomberg.

Anterior, ministrul Finanţelor din Franța, Bruno Le Maire, a zis că asiguratorii francezi au acceptat să prelungească perioada în care proprietarii de magazine pot depune cereri de despăgubiri, de la cinci zile până la 30 de zile, și să analizeze reducerea sumelor deductibile.

Revoltele din Franţa au izbucnit pe data de 27 iunie 2023, când Nahel, un adolescent de origine algeriană în vârstă de doar 17 ani a fost împuşcat mortal în suburbia pariziană Nanterre de polițiștii francezi, după ce s-a sustras unui control rutier întrucât nu deţinea permis de conducere.