Hjortholm vine în România ca Managing Director de pe poziția de Director Commercial Capabilities Development în cadrul Philip Morris International, lucrând peste doi ani la sediul central al companiei, din Lausanne. Aici a făcut parte din echipa de management formată special pentru a dezvolta, coordona și implementa, la nivel global, abordarea comercială orientată către consumator a Philip Morris, abordare comercială care ghidează viitoarea strategie și execuție de Marketing și Vânzări a companiei.

În 1998, Hjortholm a venit pentru prima dată în România, în calitate de Director de Distribuție. Ulterior, a fost responsabil de construirea infrastructurii de logistică și distribuție, asigurând accesul la produse la nivel național, totul în cadrul unui amplu proiect de deschidere de piață și construcție de capacități de producție greenfield.

„În lumea corporatistă, nu ți se oferă de multe ori ocazia de a te întoarce într-o țară, pe o poziție de conducere, după 16 ani”, a declarat Hjortholm.

Hjortholm, de origine din Danemarca, îl înlocuiește pe Sergey Slipchenko, care și-a încheiat mandatul de patru ani în calitate de Managing Director și își va continua activitatea în filiala Philip Morris din Rusia.