Cristian Rizea, fostul deputat PSD a fost dat în urmărire internațională, susțin surse judiciare. Măsura a fost luată după ce judecătorii instanței supreme l-au condamnat pe Rizea la 4 ani și 8 luni de închisoare, definitiv, pentru trafic de influență. Acesta a lipsit de la ultimul termen în fața instanței ÎCCJ, el fiind plecat în America, la niște rude.
Rizea a fost trimis în judecată de DNA, în martie 2016, pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.
„În perioada septembrie – decembrie 2009, inculpatul Rizea Cristian a pretins în mod direct, pentru sine, de la inculpatul Colțea Lucian, om de afaceri cu cetățenie americană, suma de 300.000 euro disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive, în schimbul promisiunii, îndeplinite ulterior, că va interveni la nivelul a două autorități, Regia Autonomă – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) și primăria comunei Chiajna, astfel încât să fie rezolvate anumite interese personale pe care omul de afaceri le avea la nivelul celor două autorități”, s-a spus la vremea respectivă.
Numele lui Cristian Rizea este legat și de celebra poveste cu “Anaconda”. Prin 2017, a fost provocat un adevărat cutremur după ce în presă au existat niște poze cu generalul Elena Istode, poreclită „Anaconda”, șefa „acoperiților” din SRI. În poze, “Anaconda” a apărut alături de liderul PSD dar și de soția acestuia, în vacanță. „Prin soția mea am cunoscut- o pe Elena Istode, actual general SRI. Noi suntem prieteni din 2000, iar soţia mea şi cu ea au fost colege inclusiv la ASE. Au făcut vacanţe, au fost ca două surori”, a explicat atunci Cristian Rizea