Potrivit presei italiene, este vorba despre un bărbat în vârstă de 71 de ani, de naționalitate română, care a fost confirmat cu coronavirus, la Rimini.

Din informațiile apărute se pare că bărbatul a fost recent în România, mai exact chiar în weekendul trecut și s-a întors în Italia, unde este internat în prezent.

A luat virusul din România?

 

Bărbatul a fost internat în secția de boli infecțioase a spitalului din Rimini, iar viața sa nu este în pericol până la acest moment.

De asemenea, potrivit  Il resto del Carlino, bărbatul s-a simțit rău după ce s-a întors din România, prezentând tuse și frisoane, iar luni s-a prezentat la spitalul din Cattolica. Acesta a fost testat, rezultatul fiind pozitiv la coronavirus.

Potrivit ultimelor informații, se pare că acesta a fost în România, în Craiova, în perioada 18-22 februarie. În această perioadă bărbatul a vizitat rudele soției sale, cetățean român, și a avut mai multe întâlniri de afaceri.

Autoritățile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situație, urmând a fi declanșată o anchetă epidemiologică și dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz.

Focarul de coronavirus din Italia afectează mai ales regiunile din nord, mai concret Lombardia, unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri de contagiune, şi Veneto.

România este pregătită

Ministrul interimar al Sănătăţii, Victor Costache, a anunţat, luni seară, într-o conferinţă de presă, că în România există aproximativ 4.000 de locuri de carantină pentru persoanele care ar putea fi infectate cu coronavirus.

„Avem la dispoziţie undeva în jur de 4.000 de locuri de carantină la nivel naţional – o cifră confortabilă având în vedere situaţia în care ne aflăm. Locurile de spitalizare sunt în jur de 2.500 de paturi în toate secţiile şi spitalele de boli infecţioase din România, iar din acestea, 95 sunt paturi de terapie intensivă”, a spus Costache.