Scandal și ieșiri dure între un apropiat al Simonei Halep și jurnalistul Cristian Tudor Popescu. Cosmin Hodor, managerul de imagine al campioanei noastre, i-a dat o replica dură CTP-ului. Ultima postare a lui Hodor de pe o rețea de socializare provocase extrem de multe controverse.

Hodor publicase un text în care subliniase faptul că victoria Simonei Halep în faţa Biancăi Andreescu reprezintă un argument pentru faptul că se poate face performanţă şi în România, nu doar alegând să pleci în străinătate. „Astăzi, Simona ne-a arătat o dată în plus că nu este nevoie să pleci din România pentru a face performanță la nivel înalt; românii trăiesc cu ideea greșită că rămânând în România nu pot face performanță.

Bianca este o campioană a Canadei, iar propunerea Simonei pentru noi este să fim campioni pentru România. Trebuie să mulțumim și părinților Simonei care nu au ales ideea finanțării unei alte țări și de a juca pentru un alt steag”, a scris Hodor, pe Instagram.

Observaţiile sale au fost taxate de Cristian Tudor Popescu, într-o intervenţie la Digi 24, care a numit drept „aberaţie”” mesajul lui Cosmin Hodor. „Atitudinea domnului Hodor e de tipul Dăncilă-Dragnea: să rămână aici, în țară. Ca să facă ce, aici în țară? Păi spun eu: nimic. Un jucător de tenis care rămâne în România nu face nimic. Cei care au realizat ceva – Andrei Pavel, Horia Tecău, Simona Halep – au făcut lucrurile astea pe niște căi paralele cu România, că nu i-a lansat pe ei federația lui Cosac și acum a lui Țiriac, cu nenumărate procese, cu toți care se dau în judecată unii pe alții și așa mai departe”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Replica lui Cosmin Hodor nu s-a lăsat așteptată. „A fi sau a nu fi naţionalist. Asta e întrebarea? Sau cum ajungi să fii blamat şi să ţi se interpreteze fiecare cuvânt în funcţie de percepţia fiecăruia plecând de la unicul meu gând de a susţine faptul că se poate face performanţă şi în România. Nici pe departe postarea mea nu a avut intenţia de a-i viza într-un mod negativ pe românii plecaţi în străinătate şi nici de a da dovadă de vreun naţionalism ieftin, dimpotrivă, cred că în cele mai multe cazuri motivul plecării multor români s-a datorat puţinelor oportunităţi care din păcate ne sunt oferite în ţară.

Tot ce am vrut să spun, fără a face vreo comparaţie între cele două jucătoare sau fără a o ataca în vreun fel pe Bianca sau familia acesteia, este că Simona reprezintă o sursă de inspiraţie pentru toţi tinerii din România şi că urmând determinarea, ambiţia şi perseverenţa ei putem şi noi, aici, să facem performanţă. Am fost interpretat doar pe hatereală (răutate) când tot ce am vrut să subliniez a fost legat de viitorul nostru şi al generatiilor tinere. Ele trebuie să fie inspirate de performanţele pe care le realizează cei care reprezintă România. Mai ales la un nivel înalt! Dacă vor alege să rămână aici, sunt primii care pot să schimbe ceva şi să facă din România o opţiune,” a scris Cosmin Hodor.