’’Bitdefender a devenit liderul industriei datorită unui mix puternic între detecția bazată pe semnături și cea bazată pe comportament. Software-ul Bitdefender este o unealtă foarte puternică și asta s-a văzut testare după testare. În mod clar Bitdefender merită acest premiu’’, a declarat Andreas Clementi, CEO al AV-Comparatives.

Viorel Canja, șeful laboratoarelor antimalware din Bitdefender pune succesul remarcabil înregistrat în ultimii doi ani pe seama unui mix între experiența valoroasă a echipei în industria antivirus și importanța acordată unui răspuns extrem de rapid la noile amenințări.

 ’’Ritmul în care sunt dezvoltați noi viruși este din ce în ce mai alert, astfel încât tehnologiile antivirus lente au destul de puțin loc pe piață. Secretul succesului nostru este un raport bun între procesele automatizate și resursele umane implicate, care ne permite să răspundem foarte rapid la toate noile amenințări. Un alt element cheie este flexibilitatea tehnologiei pe care o dezvoltăm și o îmbunătățim constant de mai bine de 15 ani. Experiența valoroasă acumulată în tot acest timp ne permite să fim proactivi în procesul de detecție’’, a declarat Viorel Canja.  

Bitdefender a obținut un punctaj maxim în opt din cele nouă runde de testare care au evaluat, printre altele, performanța în eliminarea soft-ului periculos, detecția atacurilor de tip phishing și performanța în condiții similare celor reale.