Alexandru Cumpănașu, președintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea României, a relatat, într-o intervenție televizată, umilințele la care a fost supus tatăl tinerei ucise vineri de criminalul din Caracal, chiar de către polițiștii care ar fi trebuit să îi slaveze copilul.

”Eu nu pot să-i las pe oamenii ăștia nepedepsiți? Șeful Poliției Caracal i-a spus tatălui Alexandrei că ”dacă cumva s-a încurcat cu vreunul o să plătești tu pagubele acestei investigații. (…)L-a chemat să participe la două dintre cele trei descinderi, punându-l pe el să spargă ușile”, a povestit Cumpănașu, în direct la Antena 3.

”De la 11.05, când a fost primul apel al Alexandrei, până la 11 noaptea, ei nu aveau confirmarea că e persoana care a sunat. Le-am zis să o ia pe mamă, pe tată să asculte. Abia atunci l-au luat pe săracul tată și le-a confirmat că e ea. Răspunsul a fost că ”ce, criminalul lasă telefonul la îndemâna victimei?”, a continuat el.

”Am ascultat cu mare greutate ce a spus procurorul-șef de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt. Ne-a vorbit de viața unui om de parcă era un băt. Procurorul ierarhic superior poate să ceară dosarul imediat. Avea dreptul și chiar obligația, dacă a văzut tot ce am arătat noi public, să ceară dosarul. Așa s-a și întâmplat, doar dacă nu cumva domnul Licu a dispus să i se dea dosarul. Păi cum a ajuns dosarul la ea dacă nu are dreptul să intre în anchetă? Putea să facă acest lucru, are dreptul legal. Mi s-a părut o dezumanizare a acestei ființe. N-a zis nicio secundă că sufleul acela de 15 ani a murit și a murit din vina noastră”, a adăugat Cumpănașu.

Polițiștii s-au rugat de procurori

”Ofițerii de la fața locului s-au rugat de procurori să intre. Polițiștii au vrut să intre, procurorii le-au interzis cu desăvârșire”, a mai spus Cumpănașu. El nu a fost însă mai îngăduitor nici cu angajații Ministerului de Interne:

”Toată ziua am urlat că Buda trebuie să plece. Omul ăla a distrus Poliția Română. Nu mai există Poliția Română. Dispar fete în fiecare zi, unde e poliția?”, a întrebat Alexandru Cunpănașu.

”Măcar Ministerul de Interne, Guvernul a reacționat până la urmă. Apreciez telefonul doamnei Dăncilă, care m-a sunat mai devreme, mi-a spus condoleanțe, mă bucur că l-a demis pe domnul Buda”, a apreciat el.