Schibări istorice după alegerile locale de duminică. Cei de la PSD au pierdut mai multe orașe mari care erau, în mod tradițional ale social democraților. A fost cutremur în mai multe orașe din România.

Umilință totală pentru PSD!

Cea mai de răsunet înfrângere a celor de la PSD este înfrângerea încasată în Vrancea Marian Oprișan, după decenii de dominare a social democraților. Și la Constanța PSD a pierdut rușinos. În Bacău, Lucian Viziteu a dat marea lovitură într-un alt fief PSD.

PSD a reușit însă să câștige în mai multe orașe pe care le aveau deja. Cristian Gentea a câștigat primăria la Pitești, dar social democrații au câștigat și la Consiliul Județean Argeș.

În Bistrița, PSD a câștigat orașul reședință de județ prin Ioan Turc, noul primar al municipiului.

Și la Botoșani a câștigat PSD primăria a fost câștigată de Cosin Andrei în dauna lui Cătălin Flutur.

De asemenea, PSD a pus mâna pe primăriile din Brăila, Buzău, Călărași sau Dâmbovița.

În Dolj, PSD a câștigat primăria Craiova prin Lia Olguța Vasilescu, dar majoritatea din consiliu este extrem de fragilă.

De asemenea, social democrații au mai câștigat Galațiul , Teleroman, Vaslui, Vâlcea sau Târgoviște fără drept de apel. La Târgi Jiu este o situație specială. Deși social democrații sunt lideri pe județul Gorj, PNL a câștigat fără probleme primăria reședință de județ.

Practic, după ce în 2016 PSD înroșise harta României, acum a apărut o nouă forță, USR PLUS, iar social democrații au pierdut mai multe fiefuri care în mod tradițional erau social democrate.