Liviu Dragnea are mari motive de îngrijorare. Liberalii au realizat un sondaj de opinie în care se arată clar că PSD este în cădere liberă.

Potrivit unei cercetări sociologice realizate la comanda PNL, partidul condus de Ludovic Orban conduce detașat în topul preferințelor electoratului. Sondajul a fost realizat la sfârșitul lunii februarie și începutul lunii martie.

Dacă lucrurile sunt așa cum se prezintă în sondaj, atunci PNL este pe primul loc în intenția de vot la europarlamentare, în contextul în care și prezența la vot ar crește substanțial față de scrutinul din 2014. Rezultatele sondajului sunt prezentate de Ludovic Orban în ședința Biroului Executiv al PNL, în care se stabilește lista pentru europarlamentare, au declarat surse participante la discuții pentru G4Media.ro.

Astfel, potrivit sondajului, intenția de vot la alegerile europarlamentare ar fi următoarea:

PNL – 27,9%

PSD – 24,6%

USR-PLUS – 16%

ProRo – 6,7%

ALDE – 11,8%

Rezultatele sondajului indică o creștere a PNL cu peste patru procente din noiembrie 2018 până în martie 2019. În același timp, PSD a pierdut patru procente, iar ALDE – 2,6%.

De asemenea, mai arată studiul, a crescut cu 7% numărul celor care spun că se duc 100% la vot, prezența estimată ajungând la 36 – 40%. În 2014, prezența la vot la alegerile europarlamentare a fost de doar 32,4%.

Sondajul comandat de PNL mai arată și faptul că românii cred în proporție de 78% că direcția în care se îndreaptă țara este greșită și doar 16,3% cred că direcția este bună.

Studiul a fost realizat de PNL cu aceeași casă de sondare cu care a lucrat și în toamna anului trecut, al cărei nume nu l-a făcut public până acum. Potrivit unbor surse liberale, casa de sondare ar fi Novel Research.