Diferența imensă dintre salariile de la Lidl România și Lidl Ungaria

Marile lanțuri de supermarketuri, printre care și Lidl, își măresc echipele acum, în așteptarea sezonului estival. Iar pentru că există concurență fiecare retailer vrea să aibă cei mai buni angajați. Astfel că pe lângă salariu mai oferă și alte bonusuri sau facilități. Însă salariile nu sunt peste tot la fel.

În 2024, Lidl Romania recrutează vânzători cu normă întreagă cu venituri medii brute lunare de 6480 de lei, respectiv 3791 de lei net, compus din salariul net lunar de 2915 lei, bonuri de masă și diferite bonusuri.

În depozitele Lidl, cel mai mic venit mediu brut lunar pentru un job cu normă întreagă este de 6840 de lei, respectiv 4001 lei net, compus din salariul net lunar de 2649 de lei, bonuri de masă și diferite tipuri de bonusuri.

Conform anunțurilor publicate, se oferă un salariu aproape de 7.000 de lei brut (aproximativ 1407.14 euro), împreună cu alte beneficii precum tichete de masă, sporuri, prime de sărbători legale, transport gratuit și program flexibil.

Se dă o zi liberă cu ocazia zilei de naștere

Pe lângă salariu, angajații Lidl primesc tichete de masă în valoare de 40 lei/zi lucrătoare, prime anuale de Paște și de Crăciun, un bonus anual, precum și alte tipuri de bonusuri și sporuri.

De exemplu, în anul 2023 bonusul de Crăciun pentru un angajat cu normă întreagă a fost de 800 lei, iar bonusul de Paște a fost de 400 lei. Totodată, colegii din magazine și depozite au beneficiat și de alte bonusuri și sporuri, astfel încât cel mai mic bonus total primit de un angajat Lidl cu normă întreagă în 2023 a fost de 7845 lei net.

În plus, toți angajații Lidl România beneficiază de asigurare de sănătate privată și de o asigurare de viață valabilă oriunde în lume, care acoperă cazurile de accident, cele de îmbolnăvire, dar și servicii speciale.

Mai mult, Lidl România rămâne unul dintre angajatorii ce oferă printre cele mai multe zile libere din retailul alimentar. Numărul de zile de concediu acordate crește progresiv în primii ani de activitate în companie, ajungând astfel la un număr maxim de 27 de zile de concediu. Acestea includ și o zi liberă cu ocazia zilei de naștere.

Salariile angajaților din Ungaria

Lidl caută angajați și în Ungaria, oferind salarii mai mari față de cele din România. Retailerul a pus la dispoziție aproximativ 200 de posturi în magazinele sale de pe malul lacului Balaton și al lacului Velence, oferind oportunități atât full-time, cât și part-time.

Un salariu brut de 588.000 HUF (aproximativ 1491.45 euro) + cazare pentru o relație de muncă de 40 de ore pe săptămână, împreună cu un loc de muncă pe durată determinată, este însoțit de un program de sănătate. În anunțul său, Lidl menționează că compania susține în totalitate transportul public pentru mersul la muncă și suportă costul utilizatorilor de mașini cu 40 HUF/km.

Tot în această zonă, lanțul de supermarketuri Aldi recrutează aproximativ 100 de muncitori pentru sezonul estival în jurul lacului Balaton și lacului Velence. Aldi oferă locuri de muncă pe durată determinată, fie cu normă întreagă, fie cu normă parțială de 30 sau 35 de ore pe săptămână, și acceptă cereri și din partea studenților din învățământul superior pentru poziții disponibile.

Plată:

  • 413.325 HUF lunar brut pentru 30 de ore pe săptămână (1048.39 eur).
  • 35 de ore pe săptămână, 482.213 HUF brut lunar (1223.12 eur).
  • 551.100 HUF brut pe lună timp de 40 de ore (397.85 eur), scrie telex.hu.

Conform unei analize efectuate de Visual Capitalist pe baza datelor Eurostat, România înregistrează al doilea cel mai mic salariu mediu pe oră din Uniunea Europeană, în valoare de 10,4 €/oră. Doar Bulgaria are un salariu mai mic.

În același timp, Ungaria înregistrează un salariu mediu de 11,0 €/oră. Cele mai ridicate salarii sunt înregistrate în Luxemburg – 47,2 €, Danemarca – 42,0 € și Norvegia – 41,7 €, conform hărții prezentate în analiză.