În opinia lui Moşteanu, liderul grupului USR PLUS din Camera Deputaţilor, responsabil pentru „eşecul” campaniei de vaccinare ar fi premierul Florin Cîţu.

„Singurul responsabil pentru eşecul campaniei de vaccinare este domnul Florin Cîţu, pentru că atunci când a fost pus premier a insistat să fie coordonatorul campaniei de vaccinare şi alături de domnul Gheorghiţă şi secretarul de stat Baciu de la Ministerul Sănătăţii au zis că se ocupă de această campanie de vaccinare. Iată, suntem pe penultimul loc în Europa, suntem ruşinea Europei. O campanie de vaccinare care a eşuat, pentru că domnul Cîţu, domnul Gheorghiţă, domnul Baciu nu şi-au făcut treaba„, a spus el.

Scandal în coaliție

Purtătorul de cuvânt al USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, se declară mirat de declarațiile lui Florin Cîţu referitoare la faptul că menţinerea secretarilor de stat USR PLUS în Guvern ar risca să afecteze inclusiv campania de vaccinare.

„Eu sunt şocat, efectiv. Am rămas şocat de aseară, de când am auzit declaraţiile. Să spui aşa ceva… Vedem un premier din ce în ce mai decuplat de la realitate, căruia logica îi joacă feste. Trebuie să îşi ceară scuze colegilor mei, secretarii de stat din acest guvern pe care i-a dat afară. Acesta e singurul lucru decent pe care trebuie să îl facă, să îşi ceară scuze, pentru că sunt oameni harnici, profesionişti, care au pus umărul la aceÎastă guvernare. I-a dat afară abuziv, cu acest pretext”, a arătat Moşteanu, într-o declaraţie la Digi24.

Cîțu i-a dat afară

După ce miercuri seara a dat afară secretarii de stat ai USR PLUS din ministere, premierul Florin Cîţu continuă curăţenia din aparatul administrativ.

Următoarea ţintă: prefecţii USR PLUS. Joi, prim-ministrul a demis prefecţii şi subprefecţii care fuseseră numiţi din partea USR PLUS.

Este vorba, mai exact, despre 14 prefecți și 28 de subprefecți susţinuţi de această formaţiune politică.

„Am emis actele pentru demiteri de prefecți și subprefecți. Nu vom numi prefecți noi, ci se vor prelua atribuții. În acest moment nu facem alte numiri. Au fost implicați subprefecții în campanii și știu despre ce este vorba în activitate”, a declarat, joi, Florin Cîţu.