Joi, 2 septembrie, premierul Florin Cîţu a avut o videoconferinţă cu prefecţii şi reprezentanţii DSP.

Niciun centru de vaccinare nu trebuie să se închidă în România, cere şeful Guvernului!

Cu această ocazie, prim-ministrul le-a transmis acestora că trebuie continuată campania de vaccinare în România. Niciun centru de vaccinare nu trebuie închis, iar toate capacităţile de imunizare trebuie să rămână intacte.

“Al doilea subiect vaccinarea. Este clar că avem un număr în creştere de persoane infectate şi aici trebuie să fim foarte atenţi. Campania de vaccinare trebuie să continue.

Vreau de la dumneavoastră să ne asigurăm că avem capacitate de vaccinare intactă, să nu se închidă niciun centru de vaccinare să ne asigurăm că oameni se pot vaccina ca şi până acum. Trebuie să îi informaţi pe oameni de beneficiile vaccinării.

Bineînţeles trebuie făcute eforturi speciale de informare în mediile rurale, dar ştiţi foarte bine că vaccinarea nu e obligatorie. Trebuie să explicăm foarte bine legat de vaccinarea copiilor sub 18 ani”, a declarat Florin Cîţu, joi, la Palatul Victoria, potrivit news.ro.

“Avem toleranţă zero (…) Trebuie să stopăm acest fenomen”

Mai mult, prim-ministrul a transmis un mesaj ferm şi către reprezentanţii Poliţiei Române. Aceştia trebuie neapărat să desfăşoare operaţiuni ample la nivelul ţării pentru a-i depista pe toţi cei care au început să falsifice certificatele de vaccinare.

“Pentru reprezentanţii poliţiei trebuie să verificăm fiecare caz de falsificare a certificatelor de vaccinare. Au fost câteva situaţii şi de aceea trebuie să ne implicăm direct. Ştiu că aţi făcut tot felul de acţiuni.

E important să ştie oamenii că avem toleranţă zero pentru cei care falsifică certificate de vaccinare, pentru că cine face asta pune în pericol siguranţa altor persoane. Orice resurse de care aveţi nevoie trebuie să spuneţi, dar trebuie să stopăm acest fenomen”, a mai precizat Florin Cîţu.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea