USR PLUS anunță moțiunea de cenzură împotriva lui Florin Cîțu! Partidul va semna în Parlament pentru dărâmarea Guvernului.

Dacian Cioloș spune că este nevoie să fie încheiată cât mai repede criza politică pornită o dată cu demiterea ministrului Justiției, iar pentru acest lucru florin Cîțu trebuie să plece.

USR PLUS anunță moțiunea de cenzură. ”Florin Cîţu trebuie să plece”

”Cele 80 de voturi ale USR PLUS care au ajutat la formarea actualei majorități sunt astăzi semnături pe moțiunea de cenzură pe care am anunțat-o aseară, după demiterea abuzivă și lipsită de temei a ministrului Stelian Ion.

Îi invităm alături de noi pe toți parlamentarii responsabili și interesați ca această criză politică declanșată de un prim-ministru iresponsabil să dureze cât mai puțin.

Cerem celorlalte forțe politice să nu intre în tergiversări și jocuri politicianiste, să depunem și să votăm urgent moțiunea. E momentul să vedem dacă discursul se transpune în fapte.
Florin Cîţu trebuie să plece.

Este o moțiune necesară și poate fi evitată doar dacă Florin Cîțu își dă demisia de onoare sau Coaliția îi retrage sprijinul politic.”, a scris Cioloș joi pe Facebook.

Alianță surpriză cu AUR

Același mesaj a fost distribuit joi pe Facebook și de celălalt co-președinte al USR, Dan Barna.

Liderii USR PLUS au discutat cu George Simion, co-președintele partidului AUR, și au convenit ca parlamentarii partidului condus de Dan Barna și Dacian Cioloș să semneze textul moțiunii de cenzură pe care cei de la AUR au anunțat încă de miercuri seara că o vor depune în Parlament.

Liderii AUR au agreat această variantă, după ce Dan Barna a anunțat că există deja 80 de semnături ale colegilor săi care vor merge pentru a valida moțiunea de cenzură.

Ionuț Moșteanu a anunțat, joi, că au existat discuții cu cei de la AUR și că cele două partide, împreună, adună 122 de semnături, suficiente pentru a iniția procedura pentru demiterea Guvernului Cîțu.

Problema celor de la USR PLUS este dată de faptul că nu au un număr suficient de parlamentari pentru a depune singuri o moțiune de cenzură și nici nu au găsit susținere la PSD, care nu dorește să-i ajute pe Dan Barna și Dacian Cioloș să dărâme guvernul Cîțu, scrie digi24.ro.

Primvicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că „șantajul în interiorul arcului guvernamental nu preocupă PSD” și că, dacă cei de la USR PLUS „doresc să trântească acest guvern”, atunci trebuie să semneze moțiunea de cenzură a PSD.

Social-democrații nu se grăbesc însă cu demersurile pentru depunerea unei moțiuni de cenzură. Grindeanu a explicat că partidul său are deja numărul necesar de semnături, dar așteaptă să adune cele 234 voturi necesare pentru demiterea guvernului.

Sursă foto: INQUAM Photos, Sabin Cîrstoveanu.