Partidul Social Democrat (PSD) pregătește o moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu care să fie depusă la începutul sesiunii parlamentare, cel mai probabil după Congresele PNL și USR PLUS, a spus, duminică, președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Anunțul lui Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a spus, duminică, la România TV, că va vorbi cu colegii săi pentru a decide care este cel mai bun moment pentru a depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Florin Cîțu.

„O să vorbesc cu colegii mei. Eu nu aș veni cu moțiunea să se suprapună luptei politice din interiorul PNL. Dar o vom depune atunci când va avea cele mai mari șanse să treacă. Categoric vom depune o moțiune de cenzură la începutul sesiunii parlamentare, nu la sfârșitul sesiunii”, a explicat președintele PSD.

Întrebat când crede el că moțiunea de cenzură va avea cele mai mari șanse, Ciolacu a spus că după Congresul PNL și după Congresul USR PLUS.

Paul Stănescu crede în moțiunea împotriva lui Cîțu

PSD va depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, pentru că înscrierea acestuia în cursa pentru şefia PNL echivalează cu susţinerea „necondiţionată” a preşedintelui Klaus Iohannis pentru un „penal”, a anunţat, sâmbătă, secretarul general al social-democraţilor, Paul Stănescu.

„Cu un condamnat în fruntea Executivului şi viitor preşedinte de partid, Iohannis şi PNL-ul nu mai au dreptul să vorbească despre statul de drept. Depunerea candidaturii premierului Cîţu la preşedinţia PNL echivalează cu susţinerea necondiţionată a preşedintelui Klaus Iohannis pentru un penal. Sub conducerea lui Klaus Iohannis, România a bifat astfel o premieră internaţională ca un Guvern democratic şi un partid istoric să fie conduse de un politician care a făcut închisoare, iar politica oficială de stat să devină ‘Doar Penali în funcţii publice’”, a declarat Stănescu, potrivit unui comunicat PSD recent.

Sursă foto: Inquam Photos / Cornel Putan