Ministrul Sănătății este surprins de reacția lui Florin Cîțu în ceea ce privește draftul pentru legea privind certificatul verde. Alexandru Rafila nu înțelege „încrâncenarea” fostului premier și-l acuză în același timp că nu a făcut nimic pentru combaterea pandemiei.

„Acea perioadă, dacă domnul președinte Cîțu ar fi studiat-o pe îndelete, era un prin draft … Pe mine mă surprinde acea reacție. Specialistul în economie s-a consultat cu specialistul în medicină Florin Cîțu. Dacă e un draft e discutabil și perfectibil. Noi trebuie să stabilim o perioadă, de exemplu, ca o persoană să se poată testa.

Nu înțeleg de unde atâta încrâncenare. Nu a făcut nimic pentru combaterea pandemiei. Proiectul de lege depus de PNL se referea strict la personalul medical. Ieșirea are mai mult o conotație politică”, a spus Alexandru Rafila.

Fostul premier, criticat pentru relaxările din vară

Florin Cîţu declara joi, la Senat, că măsurile de relaxare anunţate de autorităţi pentru Sărbătorile de Iarnă, îi aduc aminte de perioada verii, atunci când a fost criticat pentru relaxarea de atunci, în contextul în care erau doar câteva zeci de cazuri pe zi.

„Astăzi vorbim de o mie de cazuri pe zi şi vedem că se relaxează”, a spus Cîţu, precizând că unii care îl criticau în vară acum sunt foarte relaxaţi.

Întrebat dacă măsurile de relaxare ar putea fi o frână pentru vaccinarea populaţiei, Florin Cîţu a spus că e surprins având în vedere că era criticat în vară când lua măsuri de relaxare.

„Aici să ştiţi că sunt puţin surprins, eu îmi aduc aminte că am fost criticat când în vară au fost măsuri de relaxare, când erau mai puţin de câteva zeci de cazuri pe zi. Astăzi vorbim de o mie de cazuri pe zi şi vedem că se relaxează. Unii din cei care ne criticau, astă vară, acum sunt foarte relaxaţi”, a spus preşedintele PNL.

Florin Cîțu: Nu e momentul să ne relaxăm

Florin Cîţu a arătat că priveşte cu atenţie ce se întâmplă „și cu îngrijorare. Sper să nu am dreptate, nu ştiu dacă este un moment să relaxăm”. De asemenea, el a mai spus că a fost decizia Guvernului introducerea acestor relaxări, şi nu s-a discutat în coaliţie.

„Eu vă spun doar opinia mea, pentru că îmi amintesc, în vară, când am relaxat condiţiile, oameni care astăzi susţin această relaxare atunci o criticau, deşi atunci erau câteva zeci de cazuri pe zi”, a mai afirmat el.