Negocieri secrete între Florin Cîțu și Dan Barna? Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, nu a negat că Florin Cîțu l-ar fi sunat pe Dan Barna.

Antena 3 a anunțat pe surse această convorbire telefonică, în care Cîțu i-ar fi cerut lui Barna ca USR PLUS să își retragă semnăturile de pe moțiunea de cenzură.

Iar Dan Barna ar fi răspuns că o să se gândească, potrivit surselor liberale.

Negocieri secrete între Florin Cîțu și Dan Barna? USR PLUS neagă

”Florin Cîțu, Premierul României, le-a mai dat o ocazie celor de la USR PLUS să se reîntoarcă la masa de la Palatul Victoria și să renunțe la moțiunea de cenzură depusă de AUR și de alți adversari ai guvernării PNL USR PLUS”, a spus Sighiartău, în direct la Antena 3.

În cadrul aceluiași dialog, Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR PLUS, a negat informația.

Moșteanu a declarat că l-ar fi contactat în timp real pe Dan Barna, care a negat că ar fi fost sunat de Florin Cîțu.

Cîțu așteaptă încă refacerea coaliției

Premierul Florin Cîțu susține că așteaptă încă de la USR PLUS să se așeze la masa negocierilor, pentru a reface alianța de guvernare.

”Să te aliezi cu inamicul PNL, să vrei să dai jos propriul Guvern și apoi să zici că tu vrei să te întorci, așa nu merge.

Se pot retrage semnăturile de pe moțiune ale celor de la USR-PLUS, iar ulterior putem discuta.

Am trimis demisiile celor de la USR la Cotroceni pentru a-i salva pe cei de la USR, ca să nu fie puși în situația ca miniștrii să depună moțiune împotriva propriului Guvern.

Există o cale: pot să retragă moțiunea și atunci ne așezăm la masă să discutăm.

Astăzi, în România, avem o coaliție toxică USR-PSD-AUR, care doresc să-și impună un nou premier. Înțeleg că domnul Ciolacu se erijează în soluția de premier a acestei alianțe toxice USR-PSD-AUR.”, a declarat Premierul.

Sursa foto: INQUAM Photos, George Călin.