Pe de-o parte, premierul a amintit despre alocările bugetare în domenii cheie precum Sănătatea și Investițiile. Astfel, Dăncilă susține că bugetul pe 2019 prevede cea mai mare alocare de fonduri pentru sănătate, din istoria României.

„Bugetul pe anul 2019 prevede cea mai mare alocare de fonduri pentru sănătate din întreaga istorie a României. Anul trecut am crescut substanţial salariile în sănătate. Anul acesta ne concentrăm atenţia asupra investiţiilor, astfel încât să le oferim românilor acces la servicii de sănătate performante. Intrăm în linie dreaptă cu proiectele pe care ni le-am propus. După cum ştiţi, am alocat peste 15 miliarde de lei în plus pentru investiţii faţă de anul trecut, din care şase miliarde lei pentru infrastructura de transport,” a declarat Viorica Dăncilă.

Prim-ministrul a vorbit însă și despre salarii și pensii, susținând că Guvernul are în continuare bani pentru creșteri, așa cum s-a întâmplat și în 2018.

„Avem bani şi pentru mărirea pensiilor şi salariilor, aşa cum am dovedit că am avut şi anul trecut. Prin modificările pe care Guvernul le-a făcut Legii Plafoanelor bugetare, am asigurat si creşterea alocaţiilor pentru copii de la 84 lei la 150 lei. Iar în cazul copiilor cu dizabilităţi, de la 200 lei, la 300 lei,” a conchis Viorica Dăncilă.