Până acum, în acest dosar o persoană a fost arestată preventive și alte nouă au fost puse sub control judiciar.

Astăzi, polițiștii au mai făcut două percheziții în București și în Ilfov la sediul unei societăți comerciale care oferă consultanță în acest domeniu, precum și la domiciliul administratorului acesteia, care este cercetat pentru înșelăciune și evaziune fiscală, fiind ridicate mai multe documente pe baza cărora ar fi fost obținute credite și contracte de prestări servicii încheiate cu diverși parteneri implicați în acest dosar.

În 19 iulie, polițiștii au făcut 23 de percheziții domiciliare în București și în Ilfov, la Fondul de Garantare a Creditelor și la birourile și domiciliile unor angajați care se ocupă de Programul Prima Casă.

Angajații ar fi cerut mită între 200 și 500 de euro pentru a urgenta soluționarea dosarelor primite pentru Progamul prima Casă, în cazul a 60 de dosare fiind folosită această practică. În acest caz este implicat și un șef de serviciu din cadrul Fondului Național de Garantare a Creditelor, alte persoane implicate fiind diverși funcționari și intermediari, printre care și un militar.