Un scurt videoclip publicat astăzi pe youtube arată încercările unor emigranți de a păși pe teritoriul românesc între 2 Mai și Vama Veche. După ce au fost semnalizați de Paza de Coastă, Poliția de Frontieră și de jandarmii sosiți imediat la fața locului, nava a lansat la apă câteva ambarcațiuni de mici dimensiuni cu care persoanele aflate la bord încearcă să ajungă la mal. Autoritățile române au încercat ore bune să direcționeze ambarcațiunile astfel încât să nu se lovească de stânci. Potrivit jurnalistului Sorin Roșca Stpnescu, aflat la fața locului, persoanele care încearcă să ajungă pe teritorul României vor fi preluate de autorități și vor urma procedura de înregistrare. 

UPDATE:

Potrivit purtătorului de cuvânt al Gărzii de Coastă, Ionela Păsat, ambarcaţiunea cu migranţi a fost interceptată de o navă din cadrul Grupului de Nave Mangalia în zona costieră a localităţii 2 Mai, în largul Mării Negre, şi este escortată la cheul Gărzii de Coastă din Portul Mangalia. 

„Deocamdată nu se cunoaşte numărul exact al persoanelor de la bordul navei, nici naţionalitatea lor sau portul de îmbarcare, dar după ce nava va acosta în siguranţă vom efectua identificarea şi triajul, împreună cu alţi reprezentanţi ai autorităţilor române. O altă ambarcaţiune clandestină, cu migranţi, a fost interceptată şi reţinută de colegii bulgari, tot în această dimineaţă”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă.