Anchetatorii din România au solicitat un mandat de arestare european pe baza probelor obținute, potrivit ultimelor informații in ancheta privind dispariția și moartea fetiței din Dâmbovița.

Fata de 11 ani a dispărut de lângă casa ei în timp ce se întorcea de la școală. Aceasta a fost găsită moartă, la 1 kilometru de casă.

Principalul suspect este un cetățean olandez, care a plecat din țară la scurt timp după comiterea crimei. Omul este cunoscut ca fiind pedofil, și este înregistrat în evidența autorităților din Olanda.

Anchetatorii spun că acesta a răpit copila, a ucis-o şi i-a ascuns trupul într-un lan de porumb.

Potrivit surselor din anchetă bărbatul a ajuns în România pe 18 septembrie, o zi a petrecut-o în București, iar vineri pe 20 a ajuns în Gura Șuții.

„Suspectul olandez a reușit, fără nicio problemă să părăsească teritoriul României. Cei care se ocupă de acest caz au reușit deja să vorbească cu omologii lor olandezi și au aflat că ar fi vorba despre un pedofil” a declarat Ovidiu Oanță, Știrile ProTV.

Polițiști, jandarmi și voluntari au căutat-o cu câini de urmă din momentul dispariției. La acțiunea de căutare a fost folosit și un elicopter.

Se pare că fetița a fost găsită decedată pe un câmp, spun anchetatorii, după 3 zile de căutări, și prezintă urme de violență pe corp.

Mihaela Adriana Fieraru, din Gura Șuții, a dispărut pe drumul de la școală spre casă.