Cazul crimei din Berceni a intrat într-o nouă etapă. Bărbatul suspectat că a ucis fetița de 12 ani va fi predat de autoritățile din Olanda. Marcel Șerbuc se află în drum spre România. El va fi dat în mâinile autorităților din România chiar astazi, 22 august. Decizia de predare a sa a fost luată de Tribunalul Amsterdam.

Tribunalul Amsterdam a dispus, săptămâna trecută, în baza unui mandat european de arestare, predarea bărbatului acuzat de uciderea minorei de 12 ani din Berceni. Decizia instanței din Olanda este definitivă.

Suspectul, predat cât mai rapid autorităților române

În prezent urmează procedura de predare a inculpatului, procedură gestionată de Poliția Română, potrivit ministerului Justiției.

„Ca ministră a justiției, ca om politic, ca mamă rămân preocupată de astfel de cazuri și voi recurge în continuare la toate instrumentele legale pentru a găsi soluții. Îmi doresc ca inculpatul să fie predat cât mai rapid în România, să fie anchetat de organele de urmărire penală și judecat de instanțele de judecată naționale”, a spus Alina Gorghiu, Ministrul Justiției.

Ea a explicat că orice măsuri sau pedepse s-ar stabili în cauză, acestea trebuie să fie executate în România.

„Este un gest de normalitate într-o societate democratică. Sub nicio formă nu trebuie să permitem sustragerea de la răspunderea în fața justiției naționale. De la începutul mandatului, este al doilea fugar pentru care instanțele europene decid predarea către autoritățile române” a mai arătat Gorghiu, într-un comunicat de presă.

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu/ SURSA FOTO: Facebook

Marcel Ilie Șerbuc este suspectat că a ucis-o pe fetița în vârstă de 12 ani

Amintim că Marcel Ilie Șerbuc este suspectat că a ucis-o pe fetița în vârstă de 12 ani a concubinei sale. Trupul neînsuflețit al micuței a fost găsit în lada canapelei într-un apartament din Sectorul 4 al Capitalei. Când s-a ajuns la concluzia că iubitul mamei este principalul vinovat, acesta a fost dat în urmărire internațională. El figura pe lista celor mai căutaţi fugari din Europa.

Ulterior, a fost prins în Regatul Ţărilor de Jos.  Principalul suspect ar fi părăsit țara pe data de 14 aprilie cu destinația Spania și s-a întors în România pe data de 10 mai. Apoi ar fi plecat în Olanda, potrivit polițiștilor.

Procedura de extrădare a sa a fost destul de înceată pentru că Șerbuc a refuzat să colaboreze cu autorităţile. El nu a fost de acord cu extrădarea rapidă pe motiv că nu vrea să fie cercetat de anchetatorii din România.