Justiția din Ţările de Jos a anunțat Marcel Șerbuc, suspectul în cazul crimei din București al fetei moarte ascunse în canapea, este în continuare în custodia lor, iar şedinţa de judecată în care se va decide extrădarea individului, programată pe 2 august, va fi publică.

În acest sens, documentele necesare au fost trimise şi traduse, astfel că în acest moment, singurul lucru care mai trebuie să se întâmple este ca judecătorii să decidă dacă îl extrădează sau nu.

Procedura a fost greoaie întrucât Șerbuc a refuzat să colaboreze cu autorităţile şi a refuzat extrădarea rapidă pentru că nu doreşte să fie cercetat de anchetatorii din România, transmite Antena 3.

Marcel Șerbuc are mandat de arestare în România

Tribunalul Bucureşti a emis deja mandat de arestare în lipsă pentru 30 de zile. Mama fetiţei este şi ea martor în dosar, dar ancheta stă pe loc până când Șerbuc va fi trimis în ţară.

La începutul lunii iunie, anchetatorii au ajuns la concluzia că trupul găsit în lada patului, într-un apartament din București, este al fetiței de 12 ani, dată dispărută cu o lună în urmă.

”În continuarea comunicatului din data de 05.06.2023, Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

La data de 06.06.2023, în baza concluziilor expertizei genetice judiciare efectuate de Institutul Național de Criminalistică, s-a stabilit că persoana decedată, găsită într-un sac din plastic în lada canapelei unei locuințe din mun. București, sector 4, este o minoră în vârstă de 12 ani, identificarea având loc prin compararea profilului genetic al cadavrului cu profilul genetic al tatălui minorei.

În măsura în care vor fi obținute și alte date relevante pentru anchetă, acestea vor fi făcute publice în măsura în care se va considera necesar.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri”, se arată în comunicatul Parchetului.

Fetița dispăruse de mai bine de o lună

Anamaria Constantin, fetița în vârstă de 12 ani, a dispărut în urmă cu o lună și jumătate, împreună cu mama ei. Rudele celor două au venit cu fotografia celui pe care îl consideră suspectul numărul unu. Tatăl fetei, Vasile Constantin, spunea cu o zi în urmă că este posibil ca fata să fi fost răpită de bărbatul din fotografie.

Este vorba despre Marcel, un bărbat care a trăit mai mult prin străinătate în ultimii zece ani şi a lucrat în construcții, și care este cel considerat de rude a fi principalul suspect.

Pe Marcel şi Vasile Constantin îi leagă Simona Monica Iftimovici, actuala iubită a lui Marcel, cu care acesta munceşte peste hotare, şi mama fetiţei lui Vasile. În urmă cu mulţi ani, Vasile a câştigat custodia fetei.

De câte ori Simona şi Marcel veneau în ţară, Anamaria îşi vizita mama. Aşa s-a întâmplat şi în preajma sărbătorilor de Paşte. Fetiţa a plecat cu mama ei şi cu Marcel, iar de atunci nimeni nu le-a mai văzut. Potrivit unor surse din interiorul anchetei, mama, alături de concubinul său, ar fi părăsit deja țara.

Din primele informații, se pare că fetița a fost ucisă cu mai bine de trei săptămâni înainte să fie găsită.