Ana Maria a fost găsită moartă în lada canapelei dintr-un apartament din Sectorul 4 al Capitalei.

Principalul suspect în acest caz este Ilie Marcel Șerbuc, în vârstă de 37 de ani, concubinul mamei fetei de 12 ani.

Marcel Șerbuc a fost pus pe lista celor mai căutați infractori din Europa

Sursă: Europol

Acesta figurează acum pe site-ul Europol, pe lista celor mai căutați infractori din Europa, fiind acuzat de crimă și vătămare corporală gravă.

Judecătorii au emis pe numele său un mandat de arestare în lipsă, precum și un mandat european de arestare, ceea ce înseamnă că poate fi extrădat în România imediat cum este prins. În prezent, s-ar afla în Olanda, iar autoritățile de acolo încearcă să-i dea de urmă.

Bărbatul ar fi plecat din România în Spania la începutul lunii mai. Ulterior, s-a întors în țară, după care a plecat în Olanda.

Trecutul violent al lui Marcel Șerbuc

Marcel Șerbuc este cunoscut ca fiind o persoană agresivă. În trecut, acesta și-ar fi lovit chiar și mama. De asemenea, în 2014 el a mai fost anchetat de procurori pentru infracțiunea de loviri și alte violențe. Ancheta a durat 4 ani, timp în care Șerbuc a fost cercetat în libertate, iar la final acesta a rămas liber.

Suspectul de crimă și prima sa victimă s-au întâlnit la sfârșitul anului 2013 și au avut o relație. Fata era în ultimul an de liceu, iar Șerbuc avea 28 de ani.

„L-am cunoscut pe 3 decembrie 2013, pe Facebook. Ne-am împrietenit, am petrecut sărbătorile de iarnă împreună, apoi el a plecat din țară. La sfârșitul lunii ianuarie, s-a întors și într-o noapte, pe la ora 2, a venit la mine acasă și mi-a cerut să merg cu el.

Mi-a interzis să mai iau legătura cu familia și să merg la școală și mi-a confiscat telefonul. După ce doamna dirigintă i-a anunțat pe părinții mei că am absențe, mama a luat legătura cu el și a insistat să merg la școală. Atunci m-a lăsat, dar mergeam numai însoțită de el, pentru că era foarte gelos.

Am fost bătută în fiecare zi. M-a amenințat că o bagă pe mama în scaun cu rotile. După ce am ajuns la ai mei, l-am sunat și i-am spus că totul s-a terminat, că m-am săturat de bătăi și de ceartă.”, a declarat fata poliției.

Individul a început apoi să o amenințe cu mesaje. Îi cerea să se întâlnească pentru a vorbi. Într-un final, fata a acceptat să vorbească cu el, în speranța ca vor lămuri lucrurile și o va lăsa în pace.„

După ce am ajuns la el, a încercat să mă dezbrace şi să întreţină raporturi sexuale cu mine, dar m-am împotrivit și a renunţat. Apoi mi-a arătat o sticluţă, în care mi-a zis că e otravă, și mi-a propus să o bem, pentru că mă iubeşte. Mi-a arătat mesajele pe care i le-am scris, m-a îmbrățișat și mi-a propus să mor în braţele lui”, a declarat fata în plângerea de la poliție.