Mama fetei de 12 ani găsită moartă în lada unei canapele a fost săltată de mascați atunci când a sosit la Vama Nădlac, chiar din autocarul cu care a ajuns în țară.

Potrivit unor surse din anchetă, femeia știa că cel care i-a ucis fiica a fost concubinul ei, însă nu l-a denunțat fiindcă îl iubește prea mult. Oribila crimă a avut loc în luna aprilie, înainte ca ei doi să plece în Spania.

Mama fetei a spus că nu știe nimic despre crimă

La declarația oficială prin comisie rogatorie însă, a spus că, de fapt, nu știe nimic. Tribunalul din București a emis un mandat de arestare în lipsă pe numele partenerului de viață al mamei.

Femeia a trecut așadar de la suspectă la martor în dosar. Aceasta a fost inițial reținută de autoritățile spaniole.

”Luni seara am auzit că au găsit-o moartă la mine în pat. De aia am venit acasă, că sunt nevinovată. Eu sunt nevinovată, îmi pot face toate testele!”, le-a spus ea reporterilor în noaptea de joi, 8 iunie.

Aceasta jură că nu i-ar fi putut face vreun rău propriului copil, însă nu poate spune același lucru și despre iubitul său.

”Ultima oară când am fost cu mama la muncă el a rămas cu fata singur și a zis că o duce acasă, și bagajele când am ajuns de la muncă, pe la 1:00-2:00 erau tot acasă”, a povestit ea.

Femeia va fi din nou audiată de către procurori

Mama fetei ucise va fi din nou audiată de către procurori. După mărturia ei, anchetatorii urmează să decidă dacă va rămâne în continuare martor sau va fi pusă sub acuzare.

La prima audiere, femeia a declarat că nu a știut despre crimă și că nu era acasă atunci când s-a întâmplat tragedia. Legiștii au concluzionat că fata de numai 12 ani a avut o moarte extrem de violentă. Aceasta nu a mai fost văzută de dinainte de Paște.

”Mulți spun că maică-sa a fost cu treabă pe undeva prin blocuri și taică-său vitreg a bătut-o și a strâns-o de gât. Eu cred că maică-sa era cu tatăl ei vitreg acolo și știau ambii”, a spus verișoara femeii. Aceasta nu crede că mama fetei a lovit-o pe copilă în trecut, dat concubinul său, da.

Concubinul femeii este principalul suspect

Așadar, concubinul femeii este acum principalul suspect. Acesta s-ar afla în Olanda, iar autoritățile l-au dat în urmărire internațională. Bărbatul ar fi părăsit România pe data de 14 aprilie și s-ar fi dus în Spania și s-a întors în România pe 10 mai. Ulterior, a plecat în Olanda.

Cei care îl cunosc spun că este o persoană tăcută și retrasă. Acesta și-ar fi agresat mama în trecut.

Ana, fata de numai 12 ani care a murit într-un mod atât de violent, fost înmormântată la cimitirul Tudor Vladimirescu, unde au participat colegi, prieteni și rude.