Cristian Bușoi, europarlamentar din partea PNL, spune că Viorica Dăncilă îi dezinformează pe oficialii europenei în ceea ce privește construcția spitalelor regionale din România. Bușoi a explicat că va solicita colegilor din PNL schimbarea Legii Răspunderii Ministeriale în așa fel încât să fie considerată infracțiune și dezinformarea organismelor europene.

”Declarația Comisarului European Corina Crețu, potrivit căreia Comisia Europeană nu are cunoștință despre intenția Guvernului de a cheltui banii europeni alocați, în actualul exercițiu bugetar, pentru spitalele regionale, doar pentru documentație, și dezacordul exprimat cu privire la acest lucru, incriminează Guvernul Dăncilă.

Ce fac premierul și Guvernul, prin dezinformarea instituțiilor europene pe tema spitalelor regionale, a devenit de neacceptat.

Amintesc că prezentarea cu rea-credință, de date inexacte cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister săvârșită de către membrii Guvernului în exercițiul funcției, atrage răspunderea membrilor Guvernului, conform Legii răspunderii ministeriale.

Voi propune PNL modificarea Legii răspunderii ministeriale pentru clarificări în ceea ce privește sancționarea membrilor Guvernului pentru “prezentarea, cu rea-credință, de date inexacte cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârșirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului” nu doar către “Parlament sau Președinte”, cum prevede Legea acum, ci și către “instituțiile europene”.

Peste 60.000 de români mor în fiecare an de cauze care ar putea fi evitate, dacă sistemul de sănătate ar funcționa mai bine.

Alături de continua dezinformare din comunicarea publică a Executivului, există dezinformări și în acte oficiale, așa cum este memorandumul adoptat în decembrie 2018 pentru construirea spitalelor regionale, în care sunt introduse informații trunchiate, cu scopul vădit de a dezinforma deopotrivă publicul, instituțiile din țară și instituțiile europene.

PSD a intrat într-o spirală a minciunii și a retractărilor oficiale vizând spitalele regionale, pe măsură ce presiunea publică și a oficialilor europeni asupra Guvernului a crescut. După cum se manifestă Guvernul, PSD este incapabil să facă aceste proiecte ale spitalele regionale. De aici și consecvența cu care liderii PSD din Guvern fac trimitere la parteneriatele public-private şi insistenţa cu care dezinformează instituţiile europene.”, scrie Cristian Bușoi pe Facebook.