Ultimă oră! A fost înregistrat al 16-lea caz cu Omicron. În ce stare se află pacienta?

„Astăzi, 21 decembrie 2021, a fost confirmat cel de-al 16 –lea caz cu varianta OMICRON, în România. Este vorba despre o femeie în vârstă de 39 ani, din județul Bihor și cu istoric de călătorie în Republica Democrată Congo.

Persoana este vaccinată cu schema completă de vaccinare, se află în izolare la domiciliu, iar starea de sănătate este una bună. Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 16 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2”, a transmis Ministerul Sănătății.

Infectările anunțate anterior

Ministerul Sănătății a anunțat anterior alte două infectări cu varianta Omicron în România. Era vorba despre o femeie și un bărbat, cu istoric de călătorie în Nigeria. Potrivit sursei citate, ambele persoane sunt vaccinate cu schema completă, iar în momentul de față se află la domiciliu. În ceea ce privește starea de sănătate a acestora, Ministerul anunță că cei doi sunt într-o stare bună.

„Încă două cazuri noi cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate astăzi, 20.12.2021, în România. Este vorba despre o femeie în vârstă de 65 ani și un bărbat de 67 de ani. Ambele persoane sunt din județul Brașov și au istoric de călătorie în Nigeria. Cei doi sunt vaccinați cu schema completă de vaccinare, se află în izolare la domiciliu, iar starea lor de sănătate este una bună”, anunță sursa citată.

În acest context, șeful DSU și-a exprimat îngrijorarea cu privire la modul în care se răspândește varianta Omicron, adăugând că cea mai importantă măsură pe care trebuie să o ia autoritățile o reprezintă testarea, apoi carantinarea celor care vin din zone de risc.

„Măsura cea mai importantă va fi continuarea testării, pe cât posibil, sai carantinarea celor care vin din zone de risc. Rămâne măsura vaccinării. Dacă oamenii s-ar convinge, avem capacitate mare. Nu există lipsă de vaccin, În 10 zile putem vaccina un milion de oameni. Și acum nu este târziu să meargă la vaccinare. Varianta Omicron va înlocui varianta Delta și va deveni predominantă”, a spus Raed Arafat.