Uniunea europeană de fotbal (UEFA) a dezminţit, duminică, stabilirea calendarului pentru reluarea meciurilor din Liga Campionilor, după ce preşedintele lui Lyon, Jean-Michel Aulas, a dezvăluit că meciul retur cu Juventus Torino din optimi va avea loc pe 7 august, relatează DPA.

Cupele europene la fotbal au fost suspendate din cauza pandemiei de coronavirus şi UEFA a încurajat ligile naţionale să încerce să finalizeze sezonul. Bundesliga este primul campionat care se va relua pe 16 mai, iar alte ligi îi vor lua exemplul.

”Nimic nu s-a decis, absolut nimic”, a declarat un purtător de cuvânt al UEFA, când a fost întrebat despre datele reluării Ligii Campionilor, scrie Agerpres.

Care sunt echipele care vor juca în sferturile Champions League?

Media internaţională speculează că data de 7 august s-ar potrivi cu programul pe care forul european îl ţine încă secret, dar aceste date sunt speculative ţinând seama de modul în care va evolua pandemia de coronavirus.

Atalanta, RB Leipzig, Atletico Madrid şi PSG au obţinut deja calificarea în sferturi, în timp în cazul ultimelor patru echipe calificarea se va decide după partidele retur Manchester City – Real Madrid (2-1), Juventus Torino – Olympique Lyon (0-1), Bayern Munchen – Chelsea Londra (3-0) şi FC Barcelona – Napoli (1-1).

În interviul său, Aulas a opinat că echipele franceze vor fi masacrate dacă meciurile din Champions League se vor relua în august, din cauză că nu vor avea acelaşi nivel de pregătire ca adversarele lor.