Sursele au refuzat însă să ofere detalii cu privire la documentul adresat Orange de Comisia Europeană. La rândul lor, Jazztel şi Orange au refuzat să facă comentarii.

În luna decembrie a a anului trecut, Executivul comunitar a demarat o anchetă aprofundată cu privire la tranzacţia de 3,4 miliarde de euro prin care numărul companiilor de telecomunicaţii din Spania va fi redus de la patru la trei. Atunci Comisia s-a declarat îngrijorată de posibilitatea ca preluarea Jazztel să conducă la majorări de preţuri pentru consumatorii din Spania. CE urmează să ia o decizie cu privire la această tranzacţie cel mai târziu la 30 aprilie.

După preluarea Jazztel, cota de piaţă a Orange în Spania ar urma să crească de la 25% la 28% pe segmentul telefoniei mobile şi de la 16% la 28% pe segmentul telefoniei fixe. Jazztel are 1,5 milioane de utilizatori la serviciile de telefonie mobilă şi 1,5 milioane utilizatori de Internet.

Pe piaţa locală, Orange România a înregistrat în 2014 venituri de 909 milioane de euro şi, la finele anului trecut, avea 10,531 milioane de clienţi, cu o creştere de 95.000 de abonaţi, comparativ cu perioada similară a anului trecut. AGERPRES