Această preluare, anunţată în luna septembrie a acestui an, ar urma să reducă numărul companiilor de telecomunicaţii din Spania de la patru la trei, subliniază Comisia Europeană. 'Pierderea Jazztel ar putea conduce la majorări de preţuri pentru consumatorii din Spania', susţine Comisia. Executivul comunitar va lua o decizie în acest dosar până la data de 24 aprilie 2015.

După preluarea Jazztel, cota de piaţă a Orange în Spania ar creşte de la 25% la 28% pe segmentul telefoniei mobile şi de la 16% la 28% pe segmentul telefoniei fixe. Jazztel are 1,5 milioane de utilizatori la serviciile de telefonie mobilă şi 1,5 milioane utilizatori de Internet.

În pofida anunţului venit de la Comisia Europeană, grupul Orange s-a declarat încrezător că va putea finaliza preluarea Jazztel în prima jumătate a anului următor. Directorul Orange, Stephane Richard, se aşteaptă la un rezultat favorabil din partea Comisiei Europene, având în vedere că Bruxelles-ul a aprobat preluarea operatorului spaniol de cablu Ono de către grupul britanic Vodafone pentru 7,2 miliarde de euro.

Grupul Orange, cunoscut anterior sub numele de France Telecom, avea la finele anului trecut 236,3 milioane clienţi la nivel mondial, dintre care 178,5 milioane erau abonaţi la serviciile de telefonie mobilă.

SURSA: Agerpres