Elena Udrea a făcut aceste declaraţii după o discuţie cu primarul din Sângeorz-Băi, Roland Venig, care i-a spus că staţiunea este aproape izolată din cauza drumurilor proaste şi a faptului că lipsesc şi legăturile feroviare.
„Staţiunile balneare sunt pentru oamenii care suferă de diverse afecţiuni, la Sângeorz-Băi tratându-se bolile hepato-biliare. Şi acceleratul s-a scos. Drumurile nu sunt asfaltate bine, nu se toarnă asfalt până la bordură. Clujul este departe de noi. Pe aici nu mai trece nimic. În curând, nici acceleratul nu va mai trece”, a declarat Roland Venig.
În replică, Udrea i-a spus că statul va aloca bani pentru reabilitarea drumurilor care duc spre staţiuni, aceasta fiind o prioritate.
„Noi o să ne străduim pe noul program naţional de dezvoltare a infrastructurii să reabilităm cu prioritate drumurile care duc spre staţiuni turistice. Este un avantaj că acest Minister al Dezvoltării Regionale s-a unit cu Ministerul Turismului fiindcă în acest fel putem să concentrăm investiţiile pe zonele cu potenţial turistic fiindcă turismul este şansa României. Alături de agricultură, turismul poate să scoată România din criză. Este păcat că o ţară care are atât de multe resurse de turism, nu reuşeşte să aducă mai mult de 3,8 la PIB. Este păcat. Alte ţări cu resurse mult mai mici reuşesc să contribuie cu mult mai mult”, a spus Elena Udrea.
Udrea a adăugat că se vor mai da bani şi pentru alte obiective de interes din staţiuni.
„Dacă vrei să dezvolţi o staţiune nu se poate să faci anumite lucruri şi altele nu. Dacă vin turişti aici, nu se poate să nu aibă o casă de cultură unde să poată să aibă o activitate culturală, de divertisment. Nu se poate fără apă, fără drum, fără să le oferi şansa unui divertisment de calitate. Cu noi tot o să aveţi proiecte de implementat în toate staţiunile din ţară. Eu, unde văd staţiune, zic că acolo se face proiectul fiindcă banii nu sunt pentru toată ţara, dar acolo unde sunt staţiuni încercăm să finanţăm proiectele fiindcă, dacă vin turiştii, banii se întorc la comunitate, la primărie, la cei care prestează turismul”, a declarat Udrea.
Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a făcut o vizită în trei localităţi din Bistriţa-Năsăud: Salva, Năsăud şi Sângeorz-Băi unde s-au realizat lucrări de aducţiuni de apă finanţate cu bani de la Compania Naţională de Investiţii. 
Sursa: Mediafax