Trebuie să ne concentrăm pe dezvoltarea sudului litoralului românesc, stațiunilor balneo, infrastructură hotelieră, agricultură și stațiuni de schi, a mai spus Udrea.

"Unul dintre cele mai importante proiecte care ar putea fi finanțate de către investitorii din Golf sunt stațiunile de schi din zona Retezat, de asemenea celebra strațiune Terra de pe litoralul românesc. Cât despre zona de balneo sunt foarte multe proiecte în care investitorii din Golf își pot plasa banii", a declarat pentru Capital ministrul Turismului și Dezvoltării Regionale.

Programul de dezvoltare in perioada 2009-2013 prevede dezvoltarea rapidă a infrastructurii. "Din punctul meu de vedere acest important domeniu al infrastructurii este așteptat să se dezvolte rapid și avem nevoie de implicarea investitorilor din Golf", a completat ministrul.

Elena Udrea a spus că își pune mari speranțe în noua lege a parteneriatului public-privat. "Experiența românilor în sectorul construcțiilor și a investitorilor din Golf în turism poate duce la o cooperare fructuoasă", a adăugat aceasta.

"Ca turist, pot spune ca zona Golfului merită vizitată, și sper ca investitorii din Golf să considere că și România merită vizitată", a încheiat ministrul.