Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat pentru Mediafax, că intenţionează să construiască prin ANL, în următorii trei ani, aproximativ 100.000 de locuinţe pentru tineri.

“Unul dintre obiectivele principale ale mandatului meu de ministru este ca în următorii trei ani să construiesc prin ANL locuinţe pentru cei aproximativ 100.000 de tineri care s-au adresat în acest sens administraţiilor publice locale”, a spus Udrea.

Potrivit ministrului Dezvoltării Regionale, în prezent sunt înregistrate la administraţiile publice locale aproximativ 100.000 de cereri de locuinţe pentru tineri.

Udrea a arătat că banii necesari construcţiei apartamentelor vor proveni în parte din vânzarea locuinţelor ANL deja construite. Prin programul de locuinţe pentru tineri destinate închirierii, ANL a construit până la finele anului trecut aproximativ 25.000 de apartamente.

Elena Udrea a declarat, marţi, că a avut o discuţie cu premierul Emil Boc legată de locuinţele ANL şi de un proiect prin care ar urma să fie vândute aproximativ 9.000 de locuinţe ANL construite deja, iar sumele încasate vor fi folosite pentru asigurarea finanţării programului de construcţie de locuinţe pentru închiriere pentru tineri.

Ea a afirmat că este alocată de la buget suma de 186,7 milioane lei pentru construcţia de locuinţe.

De asemenea, Udrea a spus că s-a discutat în şedinţa de guvern posibilitatea de a introduce vânzarea de locuinţe ANL în programul “Prima Casă”.

SURSA: Mediafax