Situaţia cu Egiptul închis şi cu problemele din Turcia schimbăîntr-un fel, preferinţele turiştilor. Pe acest fond, câştigătorii sunt Grecia şi Spania. Pe Grecia avem deja o creştereîn timp ce în Spania sunt hoteluri care suferă pe partea de capacitate. Cine va aştepta sezonul, nu va mai găsi locuri”, spune Cosmin Marinof, director de vânzări TUI TravelCenter şi Eurolines. 

Asadar, tendinţa de creştere a rezervărilor prin programul Early Booking a fost mai mare decât în alţi ani, România detasandu-se în topul căutărilor turiştilor, urmata de Spania si Grecia.

De asemenea, potrivit lui Marinof, destinaţiile exotice vor continua  fie tot mai accesibile. Acum, cele mai căutate sunt Dubai, Caraibe, Maldive, Mauritius, preţurile începând de la 800 de euro. ”Aproximativ 10% din totatul vânzărilor înseamnă destinaţii exotice, în cazul nostru”, mai spune Marinof. 

Cifra de vânzări a Grupului Eurolines, din care fac parte 21 de companii, deţinut de omul de afaceri Dragoş Anastasiu, a crescut în 2016 cu 13% şi a ajuns la 125 milioane euro. Totodată, compania a anunţat că vânzările de pachete turistice ale reţelelor TUI TravelCenter şi Eurolines s-au majorat cu 23% faţă de 2015.

Te-ar putea interesa și: